Webshop konverzió növelés lépésről-lépésre

Napjainkban a hazai vállalkozásoknak már nagyon jó webshopmotorok állnak a rendelkezésükre, ezáltal szoftver oldalról semmi sem hátráltathat, hogy növeld webáruházad konverzióját.

A webáruházak esetében egy vevő akkor konvertál, ha megnézi a terméket, majd a kosárba helyezi a kiválasztott terméket, folytatja a megrendeléssel, végül pedig befejezi a fizetést.

Ezek a lépéseket külön-külön is lehet mérni a Google Analytics-ben és annak érdekében, hogy javuljanak a konverziók, javítani is lehet rajtuk. Ebben a blogcikkünkben most bemutatjuk azt a hét konverziónövelő technikát, amelyekkel te is jobb eredményeket érhetsz el.

1. Nagyon fontos az első benyomás

Amikor egy potenciális vásárló belép a webáruházadba döntő jelentőségű az az információ, amit görgetés nélkül nézhet meg. Olyan ez, mint az offline boltok esetében a kirakat. Ha ez nem fogja meg a látogatót, akkor tovább lép.

2. Részletes termékinformációkra van szükség

A webáruházad termékoldalainak részletes és érdekes leírással, valamint jó minőségű fotókkal kell rendelkeznie. Ha nem akarsz az átlagon aluli webshopok közé tartozni, akkor legyenek vásárlói vélemények, illetve például olyan videók a termékoldalon, amelyek bemutatják az adott terméket.

3. Legyen egyszerűbb a rendelési folyamat

Minél kevesebb lépésből áll a megrendelési folyamat, annál jobb konverziókat érhetsz el webáruházaddal. Csak azokat az adatokat kérd be, amelyekre feltétlenül szükséged van a rendeléshez.  Vannak olyan webáruházak, amelyek már felajánlják a regisztráció nélküli vásárlást, tehát a Facebook, vagy Google-fiókkal való belépést.

4. Kosárelhagyási ráta csökkentése

A legfrissebb kutatások szerint a kosárelhagyók aránya 70%, ami igen magasnak bizonyul – olvasható a Shoprenter blogján.

Ha képes vagy csökkenteni az elhagyott kosarak számát, akkor meglátod, a konverzió növelés szinte gyerekjáték lesz és sokkal több új bevételed lesz. A kosárelhagyási ráta csökkentésére számos technika bevethető. Ilyenek például a remarketing hirdetések, az exit popup alkalmazása, emlékeztető e-mail kiküldése, illetve a telefonos visszakeresés.

5. Mobilra optimalizálás

Mivel az emberek többsége ma már mobilkészülékekről vásárol, ezért a te webshopodnak is reszponzívnak kell lennie. Ez azt jelenti, hogy ha nincs mobilra is optimalizálva a webhelyed és nem tölt be elég gyorsan, akkor sok potenciális ügyfelet veszíthetsz el.

6. Kedvezmények, kupon ajánlatok

Sok webshopban látható a kosár megtekintésénél a kuponkód mező, ahová a látogatók beírhatják a kedvezményre jogosító kódot. Azonban, akinek nincs kódja, az hátrányban érezheti magát és abbahagyja a vásárlást. Ennek kiküszöbölésére a hirdetésben legyen regisztrációs lehetőség, így cserébe kap egy letölthető kupont.

7. Legyen ingyenes a szállítás

Az ingyenes szállítás biztosítása egy kitűnő megoldás a konverziók növelésére, hiszen ezzel is ösztönözheted a potenciális vásárlókat, hogy nálad vásároljanak és ne hagyják el a kosarat a megrendelés végén.

Konklúzió: Nem csak a kisebb, de a profibb webáruházak esetében is megfigyelhetők ezek a hiányosságok. Hidd el, ha követed útmutatónkat, akkor eredményesebb leszel és több bevételt érhetsz el webshopoddal!